PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2016/img_20161020_190119__small_.jpg

OBJAVLJENO

  • 21.10.2016.

AUTOR

  • Marija Papac

PREGLEDANO

  • 2458 puta

PODIJELI

Misa zahvalnica 72 sata bez kompromisa

Misa zahvalnica za projekt “72 sat bez kompromisa” održana je u četvrtak u 19 sati i crkvi Male braće, a predvodio je studentski kapelan don Jerko Ban.

 

Don Jerko je istaknuo oganj koji se spominje u evanđelju “Oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo!” Oganj uspoređuje s ljubavlju. Mi mladi volonteri svojim volontiranjem rasplamsali smo ljubav u drugim ljudima, davajući nesebično svoje vrijeme i pomagajući onima kojima je najpotrebnije. Da bi nam don Jerko to bolje dočarao ispričao nam je priču o čovjeku koji je otkrio oganj. Otkrivši oganj želio je tu toplinu ognja podijeliti s drugima, nije je želio zadržati za sebe, tako isto i ljubav moramo je dijeliti s drugima.

 

U propovijedi don Jerko je također upozorio na to da materijalne stvari postaju naši idoli, materijalne stvari postaju naš oganj u kojima tražimo ispunjenje, ali one nas ne mogu ispuniti. Projekt 72 sata primjer je otpora materijalizmu, primjer je gdje mladi ljudi malim djelima ispunjaju srca drugih ljubavlju.

 

Činili smo male stvari, ali s velikom ljubavlju.



Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!